Triaspect streeft naar certificering NEN-7510 in 2018

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar!

Eén van onze doelstellingen voor 2018 is het behalen van certificering voor NEN 7510. Maanden voorbereiding moeten er straks voor zorgen dat wij één van de eerste softwareleveranciers zijn die deze certificering behaalt.

TriasWeb is inmiddels uitgegroeid tot een volledig integrale tool ter ondersteuning van veiligheidsmanagementsystemen (VMS) in de Nederlandse gezondheidszorg. Daarmee groeit ons klantenbestand gestaag en kunnen we voortdurend door blijven ontwikkelen. Met de AVG op komst en de mogelijkheid in 2018 om onze certificering voor NEN 7510 te behalen, is ook voor ons informatiebeveiliging belangrijker dan ooit. We hebben een extern adviseur in de arm genomen (1Secure) om ons wegwijs te maken in de wereld van ISMS, risicomanagement, VVT (Verklaring Van Toepasselijkheid) en dergelijke.

We zijn tijdens onze voorbereidingen aan de slag gegaan met de conceptversie van de NEN 7510:2017, die tijdens het congres “Impact nieuwe NEN 7510:2017” op 7 december 2017 formeel werd vrijgegeven. Onze collega Hedzer van Dijk: “Het was erg interessant om te zien hoe bijvoorbeeld zorgverzekeraars maar ook belangengroepen hier naar kijken en hoe zij deze nieuwe norm ontvangen. Verder bemerkten we, dat we met deze certificering voorop lopen. Dat is prettig want daardoor is het makkelijk voor ons om aan te haken bij onze klanten, we zien namelijk dat zeker de organisaties met een wat kleinere staf hiermee worstelen.”

Heeft u vragen over de NEN 7510 en onze weg naar certificering? Neem dan gerust contact met ons op.