Triaspect

Triaspect maakt zorg veilig. In een lerende organisatie, die continu wil verbeteren, zijn wij op ons best. Met ons meld- en verbetersysteem TriasWeb, het systeem voor risico-inventarisatie en –evaluatie Pythia, ons brede aanbod aan trainingen, onafhankelijk calamiteitenonderzoek en organisatie- en beleidsadvies brengen wij de kwaliteit en veiligheid samen met u tot een hoger niveau.

Bouwstenen van TriasWeb

Figuur: Het team als basis voor continu verbeteren van veiligheid

In maart 2007 is Triaspect opgericht door Jacques de Bekker, Pim Südmeier en Thomas Jaspers, met als doel om zorginstellingen te helpen de zorgveiligheid te vergroten door middel van training, advies en ondersteunende tools. Samen ontwikkelden zij TriasWeb.

TriasWeb is gebaseerd op het TRIAS-model (Transparant Risico en Incidenten Analyse Systeem) en ondersteunt de visie van Het Nieuwe Melden in het omgaan met risico’s en incidenten. In 2010 geeft Triaspect het eerste boek uit in haar eigen boekenreeks Veiligheid in Zicht, Het Recht op Veilige Zorg. In 2011 wordt in opdracht van ActiZ de visie van Het Nieuwe Melden in boekvorm uitgegeven. In 2012 volgt het boek Over de Grens, over sociale veiligheid in de care en in 2013 verschijnt Volgende Keer Beter met een praktische beschrijving van twee methoden om incidenten en risico’s te analyseren: Prisma Light en PRI Light.

Triaspect is inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerde samenwerkingspartner voor incident-, risico- en verbetermanagement.