Opfris Prisma Plus

Calamiteiten dienen te worden onderzocht om de feitelijke oorzaken te achterhalen en de kwaliteit en veiligheid van zorg te kunnen verbeteren.  Om een gedegen onderzoek te kunnen uitvoeren kan de Prisma-methode uitkomst bieden. Aangezien dergelijke ernstige incidenten binnen een zorgorganisatie (gelukkig) maar beperkte malen per jaar voorkomen, is het vaak lastig eerder opgedane kennis en vaardigheden actueel te houden. Heeft u behoefte om uw onderzoeksvaardigheden op te frissen en verder te versterken, dan is deze opfristraining wellicht een mooie kans voor u.

Doelgroep Medewerkers die zich binnen een zorgorganisatie bezig houden met calamiteitenonderzoek en de training Prisma Light of Prisma Plus hebben gevolgd.

Deelnemers Maximaal 8 deelnemers

Informatie aanvragen Aanmelden

Tijdens deze training wordt de Prisma Plus-methodiek opgefrist. De nadruk ligt op het integreren van theorie en praktijk aan de hand van door de deelnemers zelf ingebrachte casuïstiek uit de dagelijkse praktijk. Stapsgewijs worden alle onderzoeksfases samen met de deelnemers doorlopen. Er is daarbij alle gelegenheid tot het stellen van vragen en het bespreken van knelpunten en die extra aandacht behoeven. Door dit groepsgewijs te bespreken kunnen deelnemers kennis en inzichten met elkaar delen en zo van elkaars ervaringen leren.

Onze trainers zijn o.a. zeer ervaren onderzoekers met ruime ervaring in de zorg,  een verpleegkundige, en/of bestuurlijke en medische achtergrond. Ze hebben reeds jarenlange ervaring met het doen van onderzoek binnen o.a. VVT, GGZ, GZ, Ziekenhuis en Ambulancezorg en weten daardoor precies wat er speelt in de praktijk en delen in deze training hun eigen ervaringen.

Aansluitend op de training bestaat er de mogelijkheid om middels coaching on the job de trainer mee te laten kijken bij een onderzoek in de praktijk.

Duur
De opfristraining Prisma Plus omvat één dagdeel van 3 uur. De opfristraining wordt alleen incompany verzorgd.

Leerdoelen
Het opfrissen van eerder opgedane kennis en het verdiepen van onderzoeksvaardigheden bij ernstige incidenten en calamiteiten.

 

Informatie aanvragen Aanmelden

Open training Prisma Light

Een fijne training die goed aansluit op de verschillende werkvelden. Er zijn deelnemers uit verschillende werkgebieden zijn, dat is extra leerzaam. De training heeft een logische opbouw en er is een goede balans tussen theorie en praktijk. De trainster was deskundig, speelde goed in op groep en gaf voldoende ruimte voor eigen inbreng.

Deelnemer aan de open training op ons kantoor, De open trainingen worden regelmatig georganiseerd, kijk in onze agenda voor data.

Lijn5

De training was gestructureerd door een goede opbouw. Er was genoeg ruimte voor vragen en de trainster was goed in staat om in te spelen op het groepsproces. Inhoudelijk was het een goede training, waarmee we veel geleerd hebben in korte tijd.

Deelnemer aan de training Prisma Light, Onze Prisma Light-methode is ontwikkeld in samenwerking met Actiz en biedt praktische handvatten voor een prisma-analyse. Kijk voor meer informatie op de pagina over Prisma Light.