Veranderen met PIT

Heeft u ook wel eens gehad dat u na een lange werkdag naar huis reed en niet meer wist hoe u nou eigenlijk thuis gekomen bent? Stond het stoplicht op rood of groen? Bent u wel langs de bekende rotonde gereden? Soms zijn we zo in gedachten dat onze automatische piloot het volledig van ons overneemt. Slechts 5% van ons gedrag is bewust gekozen gedrag, het topje van de ijsberg. Het grootste deel van de ijsberg bevindt zich onder het wateroppervlak en is onbewust gedrag. Omdat werkgerelateerde handelingen ook vaak onbewust worden uitgevoerd, heeft het geen zin om mensen nog eens te herinneren aan gemaakte afspraken. Mensen weten de afspraken vaak namelijk wel, maar ze houden zich er niet aan. In Veranderen met PIT leren deelnemers daarom hoe zij onbewust gedrag kunnen veranderen.

Doelgroep Iedereen die met verandermanagement aan de slag wil

Deelnemers Maximaal 10 deelnemers

Veranderen met PIT begint met het verkennen van veelvoorkomende problemen (P). Denk daarbij aan fouten, ergernissen en het niet nakomen van afspraken. Problemen worden zodanig gespecificeerd dat de kernoorzaak wordt gevonden. Vervolgens worden interventies (I) bedacht, waarbij de nadruk ligt op onbewuste gedragsbeïnvloeding. Deelnemers leren middels psychologische (en wetenschappelijk onderbouwde) technieken dat gedragsverandering helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Ten slotte leren deelnemers manieren en aanknopingspunten om interventies te toetsen.

Varianten

Deze eendaagse training wordt doorgaans incompany gegeven, maar u kunt altijd contact opnemen om te vragen naar de mogelijkheden.

Leerdoelen
– Herkennen en specificeren van problemen
– Leren veranderen van (onbewust) gedrag op een eenvoudige manier
– Resultaatgericht verbeteren
– Veranderen wordt een gewoonte!

S&L-zorg

Ik zou de training ‘Veranderen met PIT’ omschrijven als interessant, verfrissend en inspirerend. Er werd veel informatie gegeven, die goed na te lezen was in het werkboek dat we ontvingen. De trainster gaf veel ruimte voor verhalen, maar wist ook weer goed to the point komen. Ondanks de vele informatie was de dag beslist niet saai!

Deelnemener over de training 'Veranderen met PIT', Enkele andere organisaties waar wij de training Veranderen met PIT hebben verzorgd zijn: Warmande, Reinier van Arkel en ASVZ.