TriasWeb nieuws

Op deze pagina kunt u de laatste ontwikkelingen rondom TriasWeb lezen als interne beheerder.

Als beheerder wordt u door ons op verschillende manieren op de hoogte gehouden over ontwikkelingen in het systeem. We mailen u geregeld over nieuwe functionaliteiten, open trainingen en ander nieuws.

Nu kunt u deze onderwerpen uitgebreid (na-)lezen op deze pagina.


Lenteschoonmaak van TriasWeb

Sluit TriasWeb nog naadloos aan bij uw veiligheidsbeleid? Haalt u er alles uit wat er in zit? Kunt u op de juiste wijze analyseren en tot verbetering komen? Allemaal goede vragen voor de Lenteschoonmaak van TriasWeb! Bij de implementatie van TriasWeb wordt het systeem ingericht en aangepast op het integrale veiligheidsbeleid van uw organisatie. Daarnaast dragen wij er zorg voor dat de modules inhoudelijk ontwikkeld worden en up-to-date blijven bij de ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Maar als organisatie is het na een bepaalde gebruiksperiode van grote toegevoegde waarde om eens kritisch te kijken naar de meldroutes die in gebruik zijn.

Lees meer


Versienummer TriasWeb

Onderaan in TriasWeb is sinds enige tijd een versienummer opgenomen. Hiermee blijft u altijd op de hoogte van de laatste releases, inclusief bugfixes en aanpassingen in TriasWeb.


Disclaimer onder e-mail

Onder alle door TriasWeb verzonden e-mails wordt nu een standaard disclaimer weergegeven:

“Deze e-mail is gegenereerd door een computerprogramma. Antwoorden op deze e-mail worden niet gelezen.”

De disclaimer kunnen we op uw verzoek uitzetten, of aanpassen.


Vernieuwde importmodule

De importmogelijkheden in TriasWeb zijn verruimd, daarvoor is ook de importmodule aangepast. Zo is het nu bijvoorbeeld mogelijk om bestanden aan te leveren met actieve én deactieve gebruikers. Lees alle mogelijkheden op onze website. Als u gebruikt maakt van deze import, ontvangt u binnenkort een mail van ons over de mogelijkheden.

Bij het doen van een melding kan een cliëntnummer/cliëntnaam geselecteerd worden. Deze gegevens worden geanonimiseerd in uitgeprinte meldingen. Ze worden ook geanonimiseerd voor alle gebruikers behalve de melder en de afhandelaar van de specifieke melding. Bij analyseren kunnen medewerkers met de rol klantbeheerder of de rol cliëntbeheerder grafieken of rapportages maken op basis van cliëntnaam of cliëntnummer. Dit wordt namelijk een extra selectiecriterium in het analysescherm.


Afzender van automatische e-mail

De standaard afzender voor e-mails vanuit het systeem waar geen specifieke afzender is geconfigureerd, is vanaf nu no-reply@triasweb.nl of no-reply@triaspect.nl.

Dit adres was voorheen beheerder@triaspect.nl. Omdat er niet op gereageerd kan worden hebben we er no-reply@triaspect.nl van gemaakt. Indien uw organisatie de e-mails die vanuit TriasWeb verstuurd worden graag door een e-mailadres van uw organisatie wil laten verzenden, dan kan dat. Neem daarvoor contact met ons op.


Overdragen van meldingen naar personen

Een melding kan nu via “Mijn Afhandelingen” met de knop “Overdragen” ook overgedragen worden naar personen, i.p.v. alleen naar afdelingen. Het overdragen naar personen kan alleen naar personen met minimaal de rol van afhandelaar, anders is deze persoon niet zichtbaar in het overzicht.

Mogelijk heeft uw organisatie in de afhandeling als eerste vraag een vraag opgenomen of men de afhandeling wilt overdragen aan een ander.
Deze vraag is hiermee overbodig geworden. Neem contact met ons op om deze vraag te verwijderen.


Releasenote TriasWeb versie 4.7.0 op 27-02-2017

TriasWeb wordt regelmatig geüpdatet, waarbij bugs gefixt worden en nieuwe functionaliteiten gereleased. U kunt de releasenotes van elke release bekijken op de volgende pagina: http://www.triaspect.nl/releasenotestriasweb/. Daar worden de technische aanpassingen beschreven. Mocht u er vragen over hebben, neem dan gerust contact met ons op.


Column: hoe overleef ik een datalek als ICT’er?Unlocked padlock and personal information.

Wij ontvingen een mail met als onderwerp ‘vermoedelijk datalek’.
Kim Alders, werkzaam bij Triaspect, vertelt over haar ervaring en hoe we hiermee om zijn gegaan. Welke invloed heeft dit op Kim en haar collega’s gehad en wat hebben wij hiervan geleerd?.

Lees meer

 


Nieuwe functie importNieuwe functionaliteiten importmodule

In TriasWeb kunnen gegevens van cliënten en medewerkers automatisch worden geïmporteerd, zodat u dit niet handmatig hoeft te doen. Het importeren van gegevens gaat wel eens mis. We kunnen daarom voor u instellen dat u een mail wilt ontvangen op het moment dat TriasWeb constateert dat het automatisch importeren van een document niet is gelukt.

Lees meer


Nieuwe functie afdeling

Nieuwe functionaliteit aantallen naar afdeling

De rapportage “Aantallen naar afdeling”, die beroemd is om haar doorklikmogelijkheden op de grafieken, blijkt bij grote organisaties soms onoverzichtelijk. In deze rapportage worden afdelingen tegen elkaar afgezet en vergeleken met de locatie, regio en gehele organisatie.

Lees meer


e-mail logging scherm

Nieuw e-maillogging scherm

Indien u vragen krijgt over mails die niet worden ontvangen of andere zaken die met het mailverkeer van TriasWeb te maken hebben, dan kunt u vanaf nu direct meekijken met behulp van het “e-mail logging”-scherm.

Lees meer


e-mailstuctuur

Risicofactor in e-mail TriasWeb

Indien een afhandelaar een melding ontvangt, dan wordt daarover een mail verstuurd. Deze e-mail is aangepast. Er wordt nu bij vermeld wat het type melding is, wat de status is, wat de datum is van het incident en wat de risicofactor is.

Lees meer


Meldingen per gebruiker

Nieuw rapport in TriasWeb over aantal openstaande meldingen

Het komt regelmatig voor dat een melder zegt te hebben gemeld, maar dat deze melding nooit is aangekomen bij de afhandelaar.

Lees meer


TriasWeb/Pythia vanaf januari 2017 op nieuwe browsers

Afgelopen zomer hebben we in onze Triascoop de nieuwe huisstijl en website gelanceerd. We hebben daarbij ook aangekondigd dat het uiterlijk van TriasWeb/Pythia zal veranderen en vanaf januari 2017 een moderne & frisse uitstraling zal krijgen. Tevens zal TriasWeb/Pythia vanaf januari 2017 alleen de moderne browsers ondersteunen.

Lees meer